Αφιέρωμα : Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου

Web Tv

Web Radio

E-Library

 

Εκπτωτική Κάρτα

 

Προγράμμα

Πατήστε την εικόνα

Εκτύπωση

Ανακοίνωση για την παραλαβή των πιστοποιητικών εγγραφής πρωτοετών

 

Ενημερώνουμε τους πρωτοετείς φοιτητές/τριες ακαδημαϊκού έτους 2015- 2016, ότι μπορούν να προσέλθουν στη Γραμματεία του Τμήματος που έχουν εισαχθεί κατά τις ώρες 9:00 έως 13:00 προκειμένου να παραλάβουν τα πιστοποιητικά εγγραφής, τους προσωπικούς κωδικούς και να συμπληρώσουν το ατομικό στατιστικό δελτίο φοιτητή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ως ακολούθως:

 

  • Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015: Α έως Ζ
  • Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015: Η έως Λ
  • Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015: Μ έως Π
  • Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015: Ρ έως Ψ 

 

 

www.pasp-papei.gr

Εκτύπωση

Ενημέρωση για τη Σίτηση

 

Ενημερώνουμε τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς ,ότι παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αίτησης με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά , για ανανέωση ή έκδοση της ειδικής κάρτας σίτησης για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016,μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2015. Η κατάθεση των αιτήσεων θα πραγματοποιείται καθημερινά στο Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας, καθημερινά από 10:00 -14:00. 

 

www.pasp-papei.gr

 

Εκτύπωση

Παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικών προεγγραφών

 

 

Ενημερώνουμε τους νεοεισαχθέντες φοιτητές που επιθυμούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά εγγραφής τους αυτοπροσώπως στη Γραμματεία του Τμήματος που επέτυχαν, ότι μπορούν να προσέρχονται μέχρι τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015, καθημερινά κατά τις ώρες 9:00 έως 13:00, μετά από νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, η ηλεκτρονική προεγγραφή των νεοεισαχθέντων στο Υπουργείο Παιδείας, παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015. Με νεότερη ανακοίνωση θα ειδοποιηθούν οι πρωτοετείς φοιτητές να προσέλθουν στη Γραμματεία του Τμήματός τους, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η εγγραφή τους. 

 

 

Π.Α.Σ.Π. Πανεπιστημίου Πειραιώς

www.pasp-papei.gr

Εκτύπωση

Ανακοίνωση για τη Σίτιση

 

Αγαπητοί Φοιτητές,

Σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμία για έκδοση ή ανανέωση της ειδικής κάρτας σίτισης  ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Φ5/68535/Β3/18-06-2012 (ΦΕΚ 1965Β' 18-06-2012) , η οποία ξεκίνησε από 20 Μαϊου ,παρατείνεται μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2015 (χωρίς να αποκλείεται να δοθεί παράταση) . Ως εκ τούτου, όσοι προσέρχονται μετά την καταληκτική ημερομηνία και δεν έχουν εκδώσει την ειδική κάρτα σίτισης  στη λέσχη είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν 4 Ευρώ.Αξίζει να σημειωθεί , ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει έγκαιρα να υποβάλλουν τα χαρτιά τους στη φοιτητική μέριμνα για ανανέωση της κάρτας σίτισης έως τις 30 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, καθώς ο αριθμός των καρτών σίτισης που θα δοθούν  είναι συγκεκριμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας! Επίσης οφείλουμε να τονίσουμε ,ότι οι νεοεισαχθέντες φοιτητές όπου πλέον εγγράφονται με διαφορετικό τρόπο το φετινό ακαδημαϊκό έτος , από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Οκτωβρίου ,έπειτα από τον έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί στην ηλεκτρονική τους προεγγραφή και ύστερα από την παραλαβή των μητρώων και κωδικών ,θα μπορούν να υποβάλλουν στις αντίστοιχες Γραμματείες αίτηση για έκδοση κάρτας σίτισης εφόσον πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια.   Δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση έχουν όλοι οι φοιτητές με εισόδημα κάτω των 45.000 και από 45.000-60.000 κατά περίπτωση. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανεπιστημίου είναι :

1.      2 φωτογραφίες 

2.      Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας 

3.      Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης 

4.      Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή Λογαριασμό ΔΕΗ

5.      Εκκαθαριστικό Σημείωμα Οικονομικού Έτους 2015 

6.      Βεβαίωση Επιδότησης Ανεργίας *( αφορά άνεργους φοιτητές)

7.      Πιστοποιητικό Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος *(αφορά πολύτεκνους φοιτητές)

8.      Αίτηση & Υπεύθυνη δήλωση *( χορηγούνται από την μέριμνα)

Ως Π.Α.Σ.Π. Πανεπιστημίου Πειραιώς, πιστοί στις αρχές και στις αξίες μας και επιδεικνύοντας την ανάλογη ευαισθησία σε θέματα φοιτητικής μέριμνας και συγκεκριμένα στο θέμα  της δωρεάν σίτισης, προτείνουμε για ένα ακόμη ακαδημαϊκό έτος στις αρμόδιες αρχές του Πανεπιστημίου , οι κάτοχοι της ειδικής κάρτας σίτισης την Ακαδημαϊκή χρονιά 2014-2015  (εκτός από τους φοιτητές με μητρώο 09) να μπορούν να ανανεώσουν την κάρτα μόνο με :

α) Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986 (Α 75) του ενδιαφερόμενου για την ακρίβεια του περιεχόμενου των υποβληθέντων δικαιολογητικών, όπου θα επιβεβαιώνεται ο τόπος μόνιμης κατοικίας, αλλά θα γίνεται ιδιαίτερη μνεία της γνώσης συνεπειών της υποβολής αναληθούς δήλωσης ή ανακριβών ,ψευδών ,πλαστών δικαιολογητικών.

β) Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της αρμόδιας ΔΟΥ για το ετήσιο οικογενειακό ή ατομικό εισόδημα του ενδιαφερόμενου φοιτητή. Σε περίπτωση που δεν έχει παραληφθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα, προσκομίζεται από τον ενδιαφερόμενο φοιτητή φορολογική δήλωση.

Με τιμή

Π.Α.Σ.Π. Πανεπιστημίου Πειραιώς

Εκτύπωση

21η Απριλίου: Η Μαύρη επέτειος της Δημοκρατίας

 

 

Στις 21 Απριλίου του 1967 και ενώ είχαν προκηρυχθεί  εκλογές για τις 28 Μάη , αξιωματικοί του στρατού ,υπό την ηγεσία του συνταγματάρχη Γεώργιου Παπαδόπουλου και τη συμμετοχή του ταξίαρχου Στυλιανού Πατακού και συνταγματάρχη Νικόλαου Μακαρέζου κατέλαβαν την εξουσία με πραξικόπημα έχοντας εξασφαλίσει περίπου 100 τεθωρακισμένα στην περιοχή της πρωτεύουσας . Οι πραξικοπηματίες κινήθηκαν τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου και κατέλαβαν αρχικά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας . Στη συνέχεια έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του ΝΑΤΟ με κωδικό '' Σχέδιο Προμηθεύς'' , με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν όλες οι στρατιωτικές μονάδες της Αττικής . Το συγκεκριμένο σχέδιο προορίζονταν για την αναγκαστική ανάληψη της εξουσίας από το στρατό ,με σκοπό την εξουδετέρωση κομμουνιστικής εξέγερσης , σε περίπτωση που εισέβαλλαν στην Ελλάδα δυνάμεις του Σοβιετικού Στρατού . Ο έμπιστος του βασιλιά ,αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού , στρατηγός Γ. Σπαντιδάκης αντικαταστάθηκε από τον Οδυσσέα Αγγελή . Ο Αγγελής  κάνοντας χρήση του αξιώματος του , έδωσε εντολή στο Γ΄ Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη  να εφαρμόσει το Σχέδιο Προμηθεύς σε όλη τη χώρα. 

 

Φέτος , μία μέρα πριν από τη ''Μαύρη Επέτειο'' ξεκίνησε η δίκη των υποστηριχτών της χούντας των στυνταγματαρχών .

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δίκη μεταπολιτευτικά με πολιτικές διαστάσεις και σε πανευρωπαικό επίπεδο με ναζιστικά χαρακτηριστικά, στην οποία κατηγορούνται τουλάχιστον 70 άτομα. Η μαύρη ''επέτειος'' του ΄67 και σε μέρες όπου έννοιες, όπως αλλαγή ,ανάπτυξη , πρόοδος ,δημοκρατία και λαοκρατία δοκιμάζονται  σκληρά και φαντάζει ιδιαίτερα σημαντική για να μας θυμίζει ,πως ιδανικά σαν και τα παραπάνω δεν πεθαίνουν ποτέ ,ούτε καταπατώνται !

Η 21η Απριλίου αποτελεί μια μελανή σελίδα στην ιστορία της Ελλάδας, μια μαύρη ημέρα για τη Δημοκρατία. Μια μέρα που κανείς δεν ήθελε να θυμάται , αλλά και που κανένας νέος δεν πρέπει να ξεχνάει !

48 χρόνια μετά , η Ελλάδα προσπαθεί να ορθοποδίσει... Σε άλλη μια δύσκολη και κρίσιμη καμπή της, όπου όλοι οι πυλώνες της κοινωνίας αντιμετωπίζουν τη σήψη και τη φθορά του χρόνου , των λαθών και των πολιτικών εγκλημάτων που τη γλίτωναν επι χρόνια , η Ελλάδα αγωνίζεται να αποκτήσει την εθνική της αξιοπιστία την περιφάνεα , αλλά και τη συνείδηση περί το που οδεύει !

Σε τέτοιες στιγμές,λοιπόν, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους αγώνες και το ιστορικό παρελθόν του ελληνικού λαού! Δεν απογοητευόμαστε,δεν δειλιάζουμε και δεν οπισθοχωρούμε! Όπως οι νέες και οι νέοι τότε, αγωνιζόμαστε,ονειρευόμαστε, οραματιζόμαστε και δράττουμε! Με συνοχή και ενότητα,με συνενόηση και αλληλεγγύη,με ρεαλισμό και ταυτόχρονα με όραμα, εμείς η νέα γενιά,σε μια εποχή όπου αυτά τα ακραία ναζιστικά στοιχεία όχι μόνο έχουν κάνει την εμφάνιση τους αλλά έχυν αρχίσει να εδραιώνονται στην κοινωνία μας, πρέπει να αντιδράσουμε! Τώρα είναι η ώρα της δικής μας γενιάς, τώρα είναι η ώρα να απαγκιστρωθούμε από τα λάθη του παρελθόντος και να τραβήξουμε το βάρος της μεγάλης αλλαγής και της προόδου που άλλοι ευαγγελίζονται στις πλάτες μας! Το φοιτητικό κίνημα αλλά και το σύνολο του σκεπτόμενου και του συνειδησιακά ενεργού δυναμικού του τόπου μας, θα δώσει και πάλι την απάντηση στο μέλλον που θέλουν να μας ορίσουν και θα οδηγήσει την κοινωνία μας στην έξοδο από το τέλμα και το συντηρητισμό που μας επιβάλλουν καθημερινά.

Π.Α.Σ.Π.  Πανεπιστημίου Πειραιώς 

pasp-papei.gr